Hem|Föreläsningar

Föreläsningar

Föreläsare, par-och relationsterapeut, artist

Laila är artist, par-och relationsterapeut, föreläsare och författare till böckerna “Vad heter din längtan?” (Cordia 2005) och “Att gå sönder och bli hel igen” (Libris 2015). Som artist och låtskrivare sedan mitten på 80-talet, har hon ett flertal skivinspelningar, Melodifestivalen, en Grammis samt konsert-turne’er i Sverige, Europa och USA i ryggen. Idag har hon som samtalsterapeut hittat sitt eget sätt att kombinera intresset för människor och psykologi med skrivandet och musiken. Hon erbjuder förutom konserter, föreläsningar i både utbildningssyfte och mera reflekterande föreläsningar
– i ord och ton!

Med Sverige som arbetsfält gör Laila sina framträdanden i både större och mindre format. I allt ifrån kyrkor och konserthallar till olika kvinnoforum, tema kvällar/dagar, större och mindre företag. Hennes teman ligger inom personlig utveckling, relationer och som hon själv uttrycker det “livet på insidan”. I Lailas artisteri utgör ett personligt språk i både skrivande och utförande själva kärnan. Tillsammans med hennes erfarenheter som samtalsterapeut och coach, bidrar detta en sällsynt mångfald. Kännetecknande för Lailas framträdanden är hennes påtagliga scen-närvaro, musik och angelägna texter som berör och inspirerar till personligt växande.

Aktuella föreläsningar att boka

“Att gå sönder och bli hel igen – Finns det läkning efter otroheten?”
Om otrohet som flyktväg och möjliga vägar till läkning.

Sagt om föreläsningen:

Den berömda knappnålens fall, skulle ha ekat i lokalen. Vi ville inte missa ett ord, inte en mening. Uppmärksamheten var total. Sällan har jag upplevt en talare fängsla åhörarnas intresse så fullständigt. Laila lyckas, och det utan stora ord eller gester. Hon framför sin berättelse på ett lågmält, tydligt och nyanserat sätt. ”Nu kanske det skulle vara lämpligt med en liten kafferast”, sa Laila – ingen reagerade, alla ville höra mer, och det på en gång. Rasten blev senarelagd!

Ur Lailas smärtsamma erfarenheter av att gå sönder bjuder hon på varningssignaler att se upp med, tänkvärda råd och många lärdomar för att bli hel igen

Berättelsen berör på djupet och även om den är mycket stark och personlig blir det inte obekvämt, då Laila med säker hand lotsar åhörarna genom händelsekedjan. Föreläsningen delas upp i olika avsnitt med vilsamma avbrott i form av sånginslag.

En föresläsning jag varmt kan rekommendera för den som på ett eller annat sätt kommer i kontakt med ämnet otrohet.

/Samuel

“…I föreläsningen berättade Laila sin berättelse om att leva i en relation, gå sönder och söka väg att bli hel igen. Laila berättade personligt med värme utan att bli privat. Jag kände att vi som var där, oavsett vad vi har för livserfarenheter och relationer,  kunde få med oss mycket att fundera vidare på och bli stärkta av. När Laila delade sin egen berättelse ville jag lyssna, inte för att tycka synd om, utan för att dela en annan människas erfarenhet och kanske lära av den. Laila klarade konststycket att vara både personlig, berörande och samtidigt varmt professionell och inte utelämnande. Hennes egen berättelse gav sedan tyngd åt de kunskaper som hon förmedlade i hur vi kan vårda våra relationer. Hur det är värt att ta vara på livet och de relationer vi lever i. Hon talade om hur vi kan hantera tankar och frestelser om otrohet. Hon delade med sig av tankar hur vi kan hantera vår situation om otroheten blev ett faktum i våra liv. Med Lailas egen berättelse som bakgrund ger de tankarna en grund som gör dem värda att lyssnas till.

I föreläsningen bjöd Laila på flera inslag då hon sjöng sina egna låtar. Detta var väldigt bra. Som lyssnare fick jag vila i ett annat uttryck för en stund och låta både musiken, texterna och föreläsningen få mer tid att sjunka in. Det var mycket bra, med tanke på att ämnet är så på djupet berörande.

Jag är glad att jag fått lyssna till Laila, att hon orkat, kunnat och vågat skriva denna viktiga bok. Den kommer jag ha nytta av för egen del och i min tjänst som pastor.”

Cicci Hagevi, Växjö After Work

“Omfamna din otillräcklighet”
I ord och ton. En akustisk gitarr och en röst. Humor och allvar. Nära, avskalat och angeläget. Med texterna från sin bok “Vad heter sin längtan?” och sina egna sånger som inramning, delar Laila tankar kring styrka och sårbarhet.

“Prata med mig, älskling”
I ord och ton. En akustisk gitarr och en röst. Humor och allvar. Nära, avskalat och angeläget. Med texter från sin bok (“Vad heter din längtan?”) och sina egna sånger som inramning, tar Laila oss med i funderingar kring kärlek, rädslor och längtan i våra närmaste relationer.
(Med fokus på kommunikation och sårbarhet i våra närmaste relationer)

“Jag glömmer det aldrig. Laila har en ovanlig förmåga att förmedla
det viktiga i livet på ett moget, vackert och charmigt sätt. Jag
lämnade lokalen den där kvällen i känslan av att jag hade varit med om
något stort.”

Tomas Sjödin

Workshop “Vad heter din längtan?”
Hel/halvdag/kväll enligt önskemål
Går du halvfart? Känns det som att du inte riktigt kommer till din rätt? Saknar du något väsentligt på jobbet, i relationen, i livet – men du vet inte riktigt vad?
Vi fokuserar vi på din LÄNGTAN. En längtan du redan är medveten om eller en som du bär på insidan, inbäddad under lager av förväntningar, borden, måsten, rädslor eller bortförklaringar.

Workshop “Kärleksspråk och kärleksbråk” – om närhet och kommunikation i kärleksrelationen.
En workshop för par. Kan bokas som heldag/halvdag eller helg.

För bokning

Bokning av samtliga föreläsningar görs via: laila@terapistudion.se
Se redan inbokade datum i Kalendern.