Hem|Parterapi

Parterapi

Parterapi – när hjärtat vill mer

Håller ni på att glida ifrån varandra?
Har kärlek och ömsesidig respekt bytts ut mot hårda ord och ett fattigt sexliv?

Eller vill ni investera i er relation i förebyggande syfte, för att ni
verkligen älskar varann? I vilket fall kan parterapi vara ett vettigt och viktigt nästa steg för att stärka er och ta er vidare i er kärleksrelation. Eller, har det gått så långt att ni beslutat er för skilsmässa?

Då kan parterapi hjälpa er att göra ett värdigt avslut, där båda
parter fått en chans att ställa sina frågor och bearbeta smärtsamma
känslor innan ni går åt varsitt håll.

Parterapi – varför då?

Det är många komponenter som tillsammans gör en bra relation. Det upp till er att fundera på vilka ingredienser som är viktiga för just er. Kärlek, respekt, attraktion, vänskap, gemensamma värderingar..? En del av dessa komponenter kommer av sig själva. Attraktion kan vara en sån sak. “Jag bara föll pladask för hennes ögon”, till exempel. Andra får vi jobba lite hårdare på. Två saker som vi aldrig kan bli färdiglärda i – och därmed alltid kan förbättra – är hur vi kommunicerar och i vilken mån vi vågar göra oss sårbara inför den vi älskar. Dom här två påverkar varandra. För ju sämre vi kommunicerar desto mindre vågar vi visa vår sårbarhet. Ju mindre vi visar våra djupaste känslor, desto svårare får vi att nå fram till varandra, eller hur?

Ofta vill den ena prata medan den andra drar sig undan eller blir tyst. Genom parterapin kommer du och din partner att få redskap som hjälper er att komma förbi inkörda låsningar och återvändsgränder i just er kommunikation. I ett tryggt sammanhang med en tredje part som inte väljer sida, finns det utrymme för er båda att säja som det verkligen är. Som, med handen på hjärtat, alltid är den enda gångbara vägen på sikt…

Ett parsamtal är 90 min/gång. För pris och frågor ring eller maila mig!

info@terapistudion.se
070-799 31 62

Välkommna!
Laila